Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Oliwa Oro del Desierto Organic Coupage 0,5 l

Oliwa Oro del Desierto Organic Coupage 0,5 l
Dostępność:
kilka sztuk
Wysyłka:
4 dni
Cena: 71,00 zł
Cena netto: 57,72 zł
szt.
Odmiana: Arbequina (20%), Hojiblanca (20%), Picual (60%)
Region: Andaluzja
Smak: średnio intensywna, z delikatnie wyczuwalną goryczką i pieprznym akcentem w końcowym posmaku. Zostawia przyjemny, trwały posmak świeżych oliwek i ziół.
Zapach: świeży, z wyczuwalną nutą trawy, pomidorów i oliwek. Intensywnie owocowa. Znawcy odkrywają w niej dodatkowo akcent cytrusów i suszonych owoców.
Kolor: oliwkowo-żółty
Idealnado: sałatek, pomidorów, dipów (sama w sobie stanowi idealny dip) serów, ryb i owoców morza.

To nie jest zwykła oliwa. To jest NAJLEPSZA OLIWA NA ŚWIECIE! - zwycięzca prestiżowego konkursu organizacji WBOO (World's Best Olive Oils) w kategorii oliw organicznych!

Oliwa extra virgin, laureatka wszystkich międzynarodowych konkursów, w roku 2015 zajęła pierwsze miejsce i uzyskała tytuł Najlepszej Organicznej Oliwy w rankingu World’s Best Olive Oils (Najlepszych Oliw Świata). Tylko w roku 2015 uzyskała 22 nagrody i wyróżnienia na wszystkich liczących się światowych konkursach.

Oliwa o fantastycznych walorach jakościowych, smakowych i zapachowych. To najlepszy i flagowy produkt tłoczni Oro del Desierto produkowany w ograniczonej ilości. 75-80% oliwek pozyskanych do produkcji tej oliwy jest zielonych, czyli nie do końca dojrzałych, co oznacza, że jest wyjątkowo bogata w polifenole. Oliwki, z których produkowana jest ta wyjątkowa oliwa, są starannie selekcjonowane przez eksperta (tzw. tester and blender master) pod koniec października i na początku listopada. Oliwa pozyskiwana jest z odmian Arbequina, Picual i Hojiblanca, które zmieszane w odpowiednich proporcjach dają ekskluzywny produkt doceniany i poszukiwany przez smakoszy na całym świecie.

Oliwa Oro del Desierto produkowana jest w rodzinnym gospodarstwie, posiadającym certyfikat upraw ekologicznych UE i spełniającym najwyższe normy jakości. Gaje oliwne i tłocznia znajdują się na pustyni Tabernas, w prowincji Andaluzja, gdzie wyjątkowe warunki klimatyczne, brak gwałtownych zjawisk pogodowych i trzy tysiące godzin nasłonecznienia rocznie, sprzyjają uprawie wyjątkowych oliwek.

Oliwki, po osiągnięciu optymalnej dojrzałości, zazwyczaj na przełomie października i listopada, zbierane są zarówno ręcznie jak i mechanicznie (w zależności od stopnia dojrzałości owoców) i w ciągu ośmiu godzin poddawane są tłoczeniu na zimno. Uzyskana w ten sposób oliwa posiada najwyższej jakości właściwości organoleptyczne, a jej kwasowość wynosi 0,1%.

Nagrody zdobyte w 2015 roku:

• Expoliva - Jaén, Hiszpania - Finalista w kategorii „organiczny extra virigin olive oil”
• Country Fair International - Los Angeles, USA - Srebrny medal w kategorii „opakowanie - design tradycyjny”
• Sol d’Oro - Werona, Włochy - Gran Menzione
• International Olive Oil Award - Zurich, Szwajcaria - Srebrny medal
• Biol International - Bari, Włochy - II miejsce
• Cinve - Valladolid, Hiszpania - Złoty medal
• Country Fair International - Los Angeles, USA - Złoty medal w kategorii „intensywnie owocowa”
• Concurso Armonia 2015 - Spoleto, Włochy - Gran Menzione w kategorii „intensywnie owocowa”
• Olive China 2015 Competition - Pekin, Chiny - Złoty medal i tytuł „Golden Oil”
• Premio Ovibeja - Beja, Portugalia - II miejsce w kategorii „intensywnie owocowa”
• Olive Japan - Tokio, Japonia - Złoty medal
• Expoliva - Jaén, Hiszpania - Finalista w kategorii „Martos Concurso salud y deleite”
• L'orciolo d'Oro - Włochy - II miejsce w kategorii „intensynie owocowa”
• AVPA - Paryż, Francja - Srebrny medal w kategorii „intensywnie owocowa”
• IOO Agency - Włochy - Finalista w kategorii „intensywnie owocowa”
• CIOOA 2015 - Kopenhaga, Dania - Tytuł „Best of Copenhagen 2015”
• Ecotrama - Cordoba, Hiszpania - Złoty medal
• NYIOOC - Nowy Jork, USA - Złoty medal
• IOC - Madryt, Hiszpania - Mario Solinas Award, IOC (International Olive Oil Council - Międzynarodowa Rada Oliwy), finalista w kategorii „intensywnie owocowa”
• Biopress - Niemcy - Pierwsze miejsce na liście Top 25 Olio, złoty medal w kategorii „intensywnie owocowa”


Opinie o produkcie (0)

Artykuły

Jak przechowywać wino?

Jak przechowywać winoWino, aby było zdrowe, powinno być przechowywane we właściwych warunkach. Najlepszym miejscem do przechowywania wina jest ciemne, wilgotne, nie narażone na wibracje miejsce, w którym panuje stała temperatura około 12 stopni Celsjusza.

więcej »

Jak podawać wino?

Jak podawać winoNie istnieją żadne tajemnice związane z podawaniem wina. Dobry korkociąg, czysty, pozbawiony zapachu kieliszek, wiedza o porządku podawania win i w temacie oddychania wina w zupełności wystarczy.

więcej »
Sklep internetowy Shoper.pl