Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Oliwa Oro del Desierto NIEFILTROWANA

Dostępność:
kilka sztuk
Wysyłka:
24 godziny
Cena: 99,00 zł
Cena netto: 80,49 zł
szt.

Idealna do: oliwa najlepsza spożywania na zimno, jako dodatek do świeżego, koziego sera, zielonych sałat, sosów, pomidorów, tostów. Ta świeża, niefiltrowana oliwa fantastycznie sprawdza się samodzielnie jako dip. Po prostu wystarczy zamoczyć w niej chleb!
Limitowana edycja wyjątkowej oliwy dostępnej u producenta tylko w listopadzie i grudniu.
Jest to świeża, niefiltrowana oliwa tłoczni Oro del Desierto, z tegorocznej kampanii 2015/2016. Oliwa pozyskiwana z pierwszych, niedojrzałych do końca oliwek. Zbiory do jej produkcji odbywają się na początku października (w tym roku między 5 a 11 października). Stąd też jej nazwa: 1/10. Oznacza pierwsze, październikowe zbiory. Aby uzyskać 1 litr tak doskonałej oliwy, potrzeba 10 kg świeżych owoców najwyższej jakości. Nazwa oliwy również nawiązuje do tej cechy. Oliwa tłoczona na zimno w cyklu dwufazowym. 95% oliwek użytych do produkcji tej oliwy jest zielona.
Producent zaleca , aby spożywać ją na zimno jako dodatek do sałatek i serów lub jako samodzielny dip do chleba. W ciągu pierwszych sześciu miesięcy od zabutelkowania oliwa jest mętna- ten efekt dają nieprzefiltrowane cząstki oliwek. Po tym czasie ciecz oddzieli się od osadu, który opadnie na dno. Nie zmieni to jednak w żaden sposób wyjątkowych właściwości tej oliwy.
Oliwy niefiltrowane, w odróżnieniu od filtrowanych mają krótszy okres przydatności do spożycia, który wynosi 1 rok od daty produkcji.

Opinie o produkcie (0)

Artykuły

Jak kupować wino?

Jak kupować wino Kupowanie wina wydaje się być sprawą dosyć prostą – trzeba jedynie pójść do swojego ulubionego sklepu winiarskiego i nabyć kilka butelek. Istnieje jednak kilka subtelności z których należy zdawać sobie sprawę, aby wino nabywane było w dobrej kondycji i niezepsute.
więcej »

Jak przechowywać wino?

Jak przechowywać winoWino, aby było zdrowe, powinno być przechowywane we właściwych warunkach. Najlepszym miejscem do przechowywania wina jest ciemne, wilgotne, nie narażone na wibracje miejsce, w którym panuje stała temperatura około 12 stopni Celsjusza.

więcej »
Sklep internetowy Shoper.pl