Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Oliwa Oro del Desierto Hojiblanca puszka 1l

Dostępność:
kilka sztuk
Wysyłka:
4 dni
Cena: 99,00 zł
Cena netto: 94,29 zł
szt.

Oliwa z gatunku Hojiblanca, to podstawowy składnik kuchni hiszpańskiej i jej flagowych dań. Zazwyczaj używa się jej na zimno, ponieważ przy podgrzewaniu traci swoje fantastyczne właściwości smakowo-zapachowe.Jednoszczepowa oliwa extra virgin, wielokrotnie nagradzana na międzynarodowych konkursach, pochodząca z rodzinnego, prowadzonego w sposób najbardziej zgodny z naturą gospodarstwa. Oliwa o fantastycznych walorach jakościowych, smakowych i zapachowych. 60-70% oliwek pozyskanych do produkcji tej oliwy jest zielonych, czyli nie do końca dojrzałych, co oznacza, że jest wyjątkowo bogata w polifenole.

Nagrody:

• 2015 - Terraolivo 2015, Jerozolima, Izrael - złoty medal Gold Award in Terraolivo 2015
• 2015 - Olio Award 2015 Niemcy, Feinschmecker Magazine Olio Award 2015 - Top 40
• 2015 - Ecotrama, Cordoba, Hiszpania - złoty medal
• 2015 - Flos Olei, Rzym, Włochy - 95/100 punktów
• 2015 - Expo Bio Milan, Włochy 9,2 punktów na 9,5 możliwych - Najlepszy aromat roku oliwy jednoszczepowej
• 2014 - Oil Expo, Mediolan, Włochy - złoty medal dla oliwy jednoszczepowej - Oro del Desierto Hojiblanca
• 2014 - Oil Expo, Mediolan, Włochy - najlepsze opakowanie - Oro del Desierto Hojiblanca
• 2014 - Olive Japan Tokyo, Japonia - srebrny medal
• 2013/2014 - Top 25 Best Olive Oil Mills - World’s Best Olive Oil
• 2014 - Excellence, Gran menzione - CIOOA Copenhagen, Denmark
• 2014 - Olive China 2014 Competition, Pekin, Chiny - złoty medal
• 2013 - FLOS OLEI, Rzym , Włochy - 94 punkty na 100 możliwych
• 2013 - Olio Capitale, Triest, Włochy - Semifinalist
• 2013 - Molise, Włochy - najlepszy Extra Virgin Olive Oil Medium Fruitness (średnioowocowy)
• 2013 - Olive Oil Expo BIO, Mediolan, Włochy - złoty medal, monocultivar (jednoszczepowa)
• 2013 - Olive China 2013 Competition, Pekin, Chiny - złoty medal
• 2012/13 - szósta pozycja w rankingu Najlepsze Oliwy Świata
• 2012/13 - Top 10 Best Olive Oil Mills World’s Best Olive Oil


Opinie o produkcie (0)

Artykuły

Jak przechowywać wino?

Jak przechowywać winoWino, aby było zdrowe, powinno być przechowywane we właściwych warunkach. Najlepszym miejscem do przechowywania wina jest ciemne, wilgotne, nie narażone na wibracje miejsce, w którym panuje stała temperatura około 12 stopni Celsjusza.

więcej »
Sklep internetowy Shoper.pl